Zavirite u prvi Narentas shop – Luksuzna kozmetika iz srca Hercegovine

    Narentas je prvi shop luksuzne, organski proizvedene kozmetike otvoren u BiH, iza kojeg stoji firma Agroherc Organic, odnosno uspješni bh. poduzetnik Admir Rahimić. Čovjek koji nakon 30 godina rada u Njemačkoj stvara „Kaliforniju“ u svojoj rodnoj Hercegovini.

    Naime, u srijedu 20. decembra 2023. Međunarodni aerodrom Sarajevo postao je bogatiji za ovaj luksuzni i mirisni shop, iza čega prvenstveno stoji uspješni poduzetnik s više priznanja za svoj rad.

    Rahimić je ovu priču počeo prije pet godina, kada je krenuo s ulaganjima u suncem obasjanu rodnu Hercegovinu.

    ''Željeli smo od sirovina koje smo već dobili u Hercegovini, napraviti domaći, a svjetski brand. To nije strana kozmetika, nego isključivo domaći brand. Sve je napravljeno s našim sirovinama s poljoprivrednog zemljišta u Gabeli. Mi smo 140 hektara kamenjara pretvorili u poljoprivredno carstvo. Nema ništa slično u BiH, ni u Evropi - ovome što smo napravili s Narentasom'', rekao je Rahimić na svečanom otvorenju.

     

    Rahimić: Prvi u BiH dobili Demeter standard u proizvodnji

     

    Radi se o 100% organskoj proizvodnji autohtonih hercegovačkih kultura, odnosno sirovina, poput maslina, šipka, smilja, lavande, smokve, a koje su dalje korištene za proizvodnju ovih luksuznih kozmetičkih proizvoda.

     

    Rahimić ističe i da su prvi u BiH dobili Demeter standard u proizvodnji, što je najveći standard biodinamičke kulture na svijetu.

     

    ''Ponosan sam što smo shop otvorili na sarajevskom aerodromu, jer je ovo mjesto sastajanja svjetskih putnika. To je idealna lokacija da pokažemo vrijednosti koje gajimo u Hercegovini.

    Sve testne osobe koje su probale kozmetiku, u raznim svjetskim gradovima su prezadovoljne rezultatima'', rekao je uspješni bh. poduzetnik s adresom u Njemačkoj.

     

    Zdravlje i ljepota u jednom

     

    Trenutni asortiman broji šest proizvoda, od kojih, iz Narentasa posebno ističu puder za čišćenje lica i serum Gold Elixir.

     

    Stvoreni za ljepotu i zdravlje vaše kože, Narentas proizvodi imaju za cilj spriječiti pojavljivanje znakove preranog starenja kože i stvoriti odmoran, svjež i pomlađen ten. Zbog mnoštva sastojaka koji njeguju kožu i posebne formule, ovi proizvodi imaju produženo pozitivno djelovanje na kožu, njegujući je dugo nakon nanošenja.

     

    Samom svečanom otvorenju prvog Narentas shopa u Sarajevu, prisustvovale su brojne osobe iz javnog, političkog i društvenog života, kao i prijatelji, te biznis partneri.

    Iz Narentasa posebno ističu zahvalu čelnim ljudima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, jer su prepoznali značaj plasiranja domaćih luksuznih proizvoda, na mjestu gdje se sastaju putnici iz cijelog svijeta.

    Uskoro je planirano i otvaranje web shopa, koji će omogućiti korisnicima naručivanje bilo kojeg proizvoda na kućnu adresu, ali i otvaranje shopova u svjetskim gradovima poput Berlina, Hamburga, Dubaija itd.

    Više detalja o brandu Narentas, možete pronaći na njihovoj službenoj web stranici, te društvenim mrežama.